Mișcarea în fotografie

Blog Clar Studio

Mișcarea în fotografie

Data publicării:    2019-11-23


brasov-2016-2306.jpg

Mișcarea în fotografie

 Fotografia nu trebuie să fie doar statică, să includă doar oameni care sunt puși într-o anumită postură. Este important să ne obișnuim ca și fotografi, cu mișcarea, că tot ceea ce ne înconjoară este în continuă deplasare.

Spre exemplu poți face poze diafane unor dansatori profesioniști. Pentru a avea unele de calitate, poți să iei parte la un eveniment sau chiar la teatru. Lumina de pe scenă va accentua mișcările modelului tău, și vor da fotografiilor tale un stil aparte.

Ai putea să faci chiar și tu unele mișcări, chiar și la tine acasă. Astfel, poți răsfoi o carte, să dansezi în fața aparatului, ori chiar să dai drumul unui obiect să cadă pe podea.

Aparatul foto îți poate fi de real folos dacă vrei să mărești sau să completezi efectele de estompare. De exemplu lentilele stea, vor transforma fiecare sursă de lumină în niște steluțe, altele pot fi folosite ca infraroșii, altele difuze ori de densitate neutră.  

Un deal de pe care poți vedea tot orașul, ori chiar și un bloc înalt, de unde te poți inspira pentru a surprinde toată priveliștea.

Ce poți integra în pozele tale pentru a avea un rezultat colorat și jucăuș? Niște copii care se joacă cu bețe forforescente, sau chiar cu becuri de Crăciun. Poți astfel delimita niște forme, chiar cuvinte sau diverse efecte abstracte.

Dacă e să vorbim despre lumini și umbre, poți apela la fotografierea unor umbre care se mișcă, de exemplu a unor trecători printr-un parc luminat seara, ori a unor pasageri ce se furișează grăbiți într-o gară.

Bineînțeles că poți fotografia din mai multe unghiuri, chiar și înalte, și cu siguranță vei mai găsi mai multe detalii dintr-un oraș, sau chiar clădire, ce merită fotografiate. Folosește-te de clădirile înalte, și neapărat fotografiază noaptea, pentru a avea efecte deosebite.

Dacă gălăgia urbană te deranjează, ori vrei să schimbi peisajul, te poți refugia în frumusețea și simplitatea, dar totodată complexitatea naturii. Poți începe cu un tripod, cu aparatul foto, așezate în vecinătatea unei cascade.

Ori de ce nu, poți surprinde minunăția cerului noaptea, și vei obține niște poze deosebite, mai ales dacă miști puțin aparatul.

Nu doar natura oferă spectacol impresionant de lumini și umbre, poți folosi chiar și participanți la a capta tabloul impresionant, făcând apel la un prieten pe care să-l fotografiezi cu fața la o cascadă (de exemplu).

Poți profita din plin de ceea ce îți oferă natura, și anume, spre exemplu de ceață. Cu ajutorul ei, poți crea tărâme magice, ceața, și mișcarea ei fiind în rol principal.

  Nu uita că un mod simplu de captura diverse mișcări din natură, sau chiar din oraș, chiar de la geamul tău. Poți astfel obține fotografii deosebite din comfortul casei tale, așteptând cuminte, ocazia perfectă pentru poza perfectă. Evident poți face asta și când plouă, ori ninge, cu cât mai mult, atât mai bine, creând imagini remarcabile. Ține cont de fundal, să fie simplu, personajele care pot să-ți intensifice jocul de lumini și umbre, și chiar și la deschiderea este destul de importantă.

 Soarele este o sursă foarte interesantă pentru a capta diverse culori ale cerului, iar momentele zilei, la apus, ori răsărit, sunt perfecte pentru a obține fotografii de excepție.

Folosește-te de culorile similare, atunci când de exemplu vrei să combini  diverse obiecte aflate în mișcare de pe stradă, pentru a crea iluzii de măreție, mai ales dacă le și blurezi. Efectele sunt și mai wow, când încerci să suprapui două fotografii, chiar dacă nu este original.

Evident că poți merge oriunde este mișcare și vrei să surprinzi asta, chiar și într-un supermarket, ori când mergi cu cățelul la plimbare, făcându-I poză chiar animalului tău de companie.

 

 POST TAGS: fotograf nunta, filmare nunta, foto video nunta

Conținutul incarcat pe website-ul www.clarstudio.ro, dar si alte materiale prezentate sau trimise prin intermendiul site-ului ce prezintă oferta (catalog, ofertă, sistem online, comunicările interne) sunt proprietatea intelectuală a wwww.clarstudio.ro. Orice încercare de copiere sau fraudă se pedepsește conform legislației în vigoare.