Alb și negru în fotografia de nuntă

Blog Clar Studio

Alb și negru în fotografia de nuntă

Data publicării:    2019-11-19


nunta-roxana-si-marian-9107-min.jpg

Alb și negru în fotografia de nuntă

Fotografia alb negru, poate fi lipsită de culoare, însă de cele mai multe ori, acest procedeu, adaugă ceva măreț imaginii create. Numeroși fotografi contemporani, consideră că beneficiile culorii crează imagini mai interesante, uitând că cele alb-negru, pot fi valoroase. Dacă ai realizat numeroase albume colorate, ai putea lua în considerare și unele alb-negru.

Emoțiile unei zile deosebit de importante, sunt capturate într-o fotografie, și uneori sentimentele transmise sunt mai intense dacă sustragem culoarea. Cel care privește fotografia se poate concentra pe ceea ce reprezintă ea, fiind mai ușor observate lacrima de pe obraz, zâmbetul întâlnirii, îmbrățișarea tătălui și a fiicei, primul dans, primul sărut. Ted Grant spunea: ,,atunci când fotografiezi oamenii în culori, le fotografiezi hainele. Însă atunci când îi surprinzi în alb și negru, le fotografiezi sufletul,,. Evident că atunci când vrem să subliniem frumusețea decorului, a buchetului de mireasă, vom folosi culoarea. Dacă însă, imaginea este doar despre emoții, ia în considerare să o transformi în alb și negru.

În timp ce fotografii de nuntă pot alege compozițiile lor și să îi așeze în portretele formale, cam tot ce se poate întâmpla în imagini, este sub controlul fotografului. Este posibil ca mireasa să se pregătească într-un subsol, ori la o școală cu multe desene pe perete, e posibil ca în biserică covoarele să fie roșii, iar asta să dea o nuanță roz întregii poze. Ori poate mama miresei să poarte o rochie portocalie neon. Astfel că există posbilitatea ca fotografii să încerce să elimine tot ceea ce distrage, pentru a crea imagini perfecte, însă asta uneori nu e suficient. Alb și negru te poate ajuta să elimini ceea ce nu se potrivește și să dea o notă de eleganță unei imagini în care mirele se pregătește într-o cameră nu foarte distinsă.

Fotografiile monochrome se focusează pe diferențele dintre lumină și întuneric, mai mult decât pe culorile din imagine. Datorită acestui factor, editarea acestei imagini in alb și negru se potrivește foarte bine pe fotografiile cu mult contrast. Deoarece poți controla cum fiecare culoare se transformă în altă nuanță de gri, poți să dirijezi contrastul.

Fotografiile în alb și negru te pot ajuta foarte mult dacă luminozitatea este dificilă. Uneori nu vei putea modifica lumina, dacă ceremonia este ținută afară. Sau dacă blițul nu este permis în biserică. Sau dacă lucrezi cu geamuri mari și un soare strălucitor. Aici poate interveni poza alb și negru, și te poate ajuta să transformi lumina ,,rea,, într-un avantaj. Mai multă atenție spre lumini și umbre, și atunci când fotografia capătă o nuanță a unei culori anume, poate să te determine să folosești doar alb și negru.

Atunci când elimini culoarea, fotografia arată diferit decât realitatea înconjurătoare, iar acest lucru poate determina o greutate în a afla care ipostaze ar arăta mai bine în alb și negru. Dar cu cât lucrezi mai mult cu astfel de fotografii, cu atât poți stabili mai ușor, ce anume arată mai bine monocrom. Un sfat foarte bun primit de fotografi este ca să facă poze RAW, dar cu setările aparatului foto pe profilul alb și negru. Din moment ce fotografia e RAW, li se permite să surprindă date colorate, dar să vadă poza în alb și negru afșată pe ecran. Nu este însă de preferat să faci asta în timpul unei nunți, deoarece poți omite detalii colorate, sau nu poți repara unele erori. Dar poți face asta cu o altă ocazie, asta pentru a putea vizualiza o scenă în alb și negru.

Atunci când faci schimbarea din colorat, în alb și negru, poți evita foarte multe neplăceri. De exemplu ochii roșii de la un aer condiționat, ori covorul roșu care face totul să pară roz. Alte editări sunt mai ușor de controlat dacă sunt alb și negru, cum ar fi chiar și acneea. Ai putea să folosești photoshop-ul sau lightroom.
Convertirea unei poze dintr-una colorată într-una alb negru este simplu. Dacă lucrezi cu un editor RAW, poți să faci și vice versa. Să faci poze alb și negru, dar și colorate de la aceeași nuntă este minunat. Tu decizi pe care să le păstrezi. Chiar dacă în albumul de nuntă vei adăuga și poze monochrome și colorate, nu le pune pe aceeași pagină.

Este adevărat că fotografii sunt deschiși la ceea ce este nou, la tendințe, însă cei mai mulți preferă să creeze imagini ce trec peste veacuri. Chiar dacă acum Instagram-ul este foarte popular, unele stiluri pot fi foarte intersante acum, dar ceea ce rămâne este stilul classic. Dacă facem pozele alb negru, nepoții nu vor fi concentrați la modelul rochiei, culorile folosite în decoruri, ci la expresia feței celor doi miri, la bucuria de pe chipurile lor.

Dacă ești gata să adaugi alb și negru arsenalului tău, în albumul cu fotografii de nuntă, începe să experimentezi cu imagini de la nunta precedentă. Încearcă să găsești o conversie alb-negru, care se potrivește bine atât cu imaginea cât și cu stilul tău fotografic. După ce ai terminat joaca cu aceste aplicații, amintește-ți ca în timpul evenimentului să cauți imagini unde poți să incluzi lumini, umbre, contraste, și nu culori. Dacă nu ești sigur, și dacă ești intersat și de părerea clienților tăi, fă poze atât alb negru cât și color. Mirii tăi vor alege varianta care le place cel mai mult. Din fericire fotografia digitală oferă fotografului puterea de a alege când culoarea are semnificație mai importantă, și când alb și negru crează imaginea mai puternică.

 POST TAGS: fotograf nunta, filmare nunta, foto video nunta

Conținutul incarcat pe website-ul www.clarstudio.ro, dar si alte materiale prezentate sau trimise prin intermendiul site-ului ce prezintă oferta (catalog, ofertă, sistem online, comunicările interne) sunt proprietatea intelectuală a wwww.clarstudio.ro. Orice încercare de copiere sau fraudă se pedepsește conform legislației în vigoare.