Câteva secrete ale fotografului de nuntă

Blog Clar Studio

Câteva secrete ale fotografului de nuntă

Data publicării:    2019-11-11


nunta-laura-si-alin-8155.jpg

Câteva secrete ale fotografului de nuntă

Fotografii de nuntă sunt alături de tine aproape în fiecare moment al nunții tale. Îți surprind cele mai intime momente ale zilei respective, privirea către cel cu care îți plănuiești viitorul, zâmbetul după marele DA primul dans ca soț și soție, astfel încât să puteți rememora toate momentele după ani și ani. Dar știți oare cât de mult lucrează ei, fotografii de nuntă  și de ce sunt scumpi? Iată câteva secrete pe care ar vrea să le știți înainte de a-I contracta:

 1. Doresc să le ceri ajutorul

În special în ceea ce privește orarul evenimentului, este bine să vă sfătuiți și cu fotograful. De cele mai multe ori mirii consideră că 15 minute sunt suficiente pentru un tablou de familie, însă acest timp se dublează, deoarece câte un membru al familiei lipsește, și deci, trebuie să ne asigurăm că avem timp pentru poze cât mai reușite.

 1. Ar vrea să știți și să întrebați de experiența pe care o au. Asta poate să deosebească amatorii de fotografii profesioniști, și astfel să facă diferența în detaliile cele mai interesante, în ceea ce surprind unii și alții nu.
 2. Și stilul pe care ei îl adoptă. Cuplurile întreabă mereu de preț și disponibilitate, însă ar fi de apreciat dacă ar fi curioși și de stilul pe care fotograful de nunți, un artist mai degrabă, îl are. Astfel se pot evita discuții ulterioare și se poate determina dacă există sau nu o potrivire a gusturilor.
 3. Cuplurile ar trebui să întrebe de ce prețul este atât de mare. Cu siguranță, această discuție ar trebui clarificată, mai ales pentru că fotograful de nuntă lucrează poate 12 ore la eveniment, dar se întâlnește cu tine de mai multe ori înainte de ziua cea mare, poate chiar și după, la un trash the dress, numeroase discuții telefonice, zeci de email-uri, ori mesaje. Ca să nu mai vorbim de multe ore de editare a fotografiilor și a albumului. Nu trebuie să uităm că echipamentul nu este foarte ieftin, în special dacă vorbim de unul profesionist. Trebuie doar să puneți mai multe întrebări, iar fotografii profesioniști de nuntă vă vor da toate explicațiile.
 4. Fotograful de nuntă poate să remarce chimia dintre voi. Astfel ei pot să distingă dacă un cuplu va avea sau nu o căsnicie lungă, unii miri sunt deosebit de crispați, nu au nici o conexiune între ei și nu se relaxează.  
 5. Vă recomandă o cabină foto, chiar dacă uneori calitatea este mai slabă, poate fi amuzant și ajută foarte mult fotografii, în special fiindcă sunt ocupați cu invitații de pe ringul de dans.
 6. Totuși fotografii de nuntă nu sunt fani ai pozelor făcute la mesele invitaților. Asta pentru că ei țin la intimitate și li se pare puțin deplasat să faci poze oamenilor care mănâncă.
 7. Atunci când e vremea pozelor uitați-vă la fotografi nu la altcineva. De obicei la orice eveniment, toată lumea face poze, cu telefonul, astfel că mirii sunt  bulversați și fotografii de nuntă trebuie să le atragă atenția și ei să coopereze. Asta dacă doresc să aibă poze de calitate.
 8. Chiar dacă nunta e gata, ei nu și-au terminat treaba. Un job ce presupune o muncă zilnică de minim opt ore, fiindcă pozele nu se prelucrează singure, clienții noi trebuiesc primiți, compania trebuie să se dezvolte, astea toate implică mult timp din partea fotografilor, și deci nu este atât de ușor de realizat.
 9. Editarea fotografiilor nu este atât de simplă precum pare, iar photoshop-ul nu prinde pe toată lumea în toate pozele. Astfel că dacă cereți fotografului să modifice pe toată lumea din toate pozele, probabil îi va lua o veșnicie, și posibil să nu vă recunoașteți apropiații.
 10. Uitați faptul că totul trebuie să arate ca pe Pinterest, sau pe orice alt site specializat. Acele poze, ca și ale voastre de fapt sunt unice, poate par perfecte, dar nu sunt, și mai mult oamenii din ele, pot fi modele plătite pentru așa ceva.
 11. Fotografii de nuntă folosesc un amestec de stiluri la același eveniment, astfel că pot avea fotografii de produs, documentare, și chiar modă. Evident se pot aplica și potretele, peisajele, chiar și macro, la aceeași nuntă.
 12. Nu le face plăcere să copieze alți fotografi – fiecare are stilul său, fiecare are un alt punct de vedere, și va da o aromă specifică fotografiilor sale. Astfel fiecare eveniment este unic fotografiat.
 13. Atunci când evenimentul s-a încheiat nu e necesar să îl sunați în fiecare zi, dacă vi s-a explicat la început că procesul durează până la șase săptămâni.

Sperăm să fi clarificat cam toate aspectele pe care trebuie, și puteți să le dicutați cu fotografii care vor participa la cel mai important eveniment din viața dumneavoatră.

 POST TAGS: fotograf de nunti, fotograf nunta, fotografii nunta

Conținutul incarcat pe website-ul www.clarstudio.ro, dar si alte materiale prezentate sau trimise prin intermendiul site-ului ce prezintă oferta (catalog, ofertă, sistem online, comunicările interne) sunt proprietatea intelectuală a wwww.clarstudio.ro. Orice încercare de copiere sau fraudă se pedepsește conform legislației în vigoare.