Ajutor! Sunt fotograf de nunți !

Blog Clar Studio

Ajutor! Sunt fotograf de nunți !

Data publicării:    2019-11-11


nunta-laura-si-alin-8229.jpg

Ajutor! Sunt fotograf de nunți !

,,Ajutor, este prima nuntă pe care o fotografiez! …Ajutați-mă cu niște ponturi, vă rog!,,

E o solicitare pe care o putem vedea pe diverse forum-uri, iar câteva sugestii oferite celor începători în această branșă - a fotografilor de nunți - ar fi:

 1. Crează o listă cu principalele cadre dorite de miri, cu persoanele pe care le doresc în prim plan sau un anumit grup pe care îl doresc în albumul lor de nuntă.
 2. O zi colorată, plină de veselie poate deveni una haotică, mai ales într-o familie mare, ori o nuntă cu mai mulți invitați. Astfel, cei doi miri pot desemna un prieten, ori o rudă care să se ocupe de acest aspect, să îi organizeze puțin pe invitați, astfel încât cei doi miri să fie cât mai prezenți și la petrecere, nu doar în poze.
 3. Cercetează puțin locația, locurile din jurul restaurantului înainte de ziua cea mare. Chiar dacă poate unii fotografi de nuntă nu o fac, e bine de știut unde mergi, să ai o idee despre ce decoruri poți folosi, de câtă lumină vei dispune, și alte detalii ajutătoare. 
 4. Pregătirea - este cheia cea mai importantă în ceea ce privește fotografiile de nuntă. Ar trebui să ai un plan B, în cazul vremii nefavorabile, să ai bateriile încărcate, cardurile de memorie goale, să ai ruta pregătită pentru întreaga zi și să fii mereu cu un pas înainte. În cazul în care ai posibilitatea, fă niște teste cu câteva zile înainte de ziua cea mare.
 5. Oprește sunetul aparatului foto, acesta fiind unul deranjant mai ales în momentele importante - în timpul unui discurs, al marelui Da, al unui sărut delicat dintre cei dori miri.
 6. Stabilește așteptările cuplului încă de la început. Câte fotografii vor, care anume le vor printate, dacă doresc sau nu albume, ce anume vor să fie înregistrat, și evident costurile pe care ei trebuie să le suporte.   
 7. Fotografiază micile detalii - verighetele, spatele rochiei, pantofii, florile, meniurile sau cardurile de la masă, momentele de tandrețe sau animalul de companie, domnițele cu flori ori lacrima caldă a bunicii.
 8. Folosește două aparate foto. Poți să ceri, să împrumuți sau chiar să cumperi, două aparate, cu obiective diferite.
 9. Ar trebui să mai iei cu tine un fotograf de nuntă (mai ales dacă evenimentul e unul mare, cu mulți invitați) pentru a te ajuta să cuprinzi cât mai multe momente, din cât mai multe locuri, astfel încât să reduci din presiunea de a fi pretutindeni mereu.
 10. Învață cum să folosești lumina – bliț sau lumina difuză. În multe biserici lumina este foarte slabă. Dacă îți este permis să folosești blițul, trebuie să te gândești să îți achizionezi un flash diffuser.
 11. Fotografiază în format RAW, astfel încât să ai posibilitatea să procesezi fotografiile, ulterior mai ușor.
 12. Afișează câteva poze la petrecere, printate sau pe un ecran mai mare, și crează astfel o atmosferă amuzantă și un plus de autenticitate, nu doar nunții ci și ție ca fotograf de nuntă, diferit.
 13. Ia în considerare fundalurile și găsește unele care să te ajute să faci poza perfectă, și folosește-te de ceea ce ai la îndemână, astfel încât să dai o notă personalizată pozelor tale.
 14. Chiar dacă vei găsi unele poze care nu îți satisfac așteptările, amintește-ți că ele pot fi ușor modificate și poate chiar acelea te vor ajuta să adaugi cadre interesante în album.
 15. Schimbă-ți punctul de vedere și perspectiva,  câteva din fotografiile tale să fie astfel mai diferite (chiar dacă majoritatea sunt cât se poate de normale), de foarte jos, ori de foarte sus, sau din unghiuri largi.
 16. Fotografiile de grup, nelipsite de la o nuntă, sunt ușor de realizat mai ales la ieșirea din biserică, după ceremonia religioasă, ori dacă restaurantul este undeva la etaj, sau poate reușești să prinzi câți mai mulți invitați la tăierea tortului.
 17. Posibilitatea de a face poze simultan este foarte utilă, mai ales pentru că poza după poza formală, când toată lumea s-a relaxat, este una reușită.
 18. Atunci când faci poze în exterior după ceremonie, sau  în unele cadre, probabil folosești blițul atașat. Uneori e indicat să reduci intensitatea pentru a nu distruge pozele cu prea multă lumină, alteori când ai umbre, sau lumina e în spate trebuie să ai bliț-ul pornit.
 19. Așteaptă-te la ceva neașteptat, deoarece neprevăzutul este comun la majoritatea evenimentelor, ceea ce dă o notă deosebită fiecărei nunți. Fie mireasa uită ceva, nu se găsesc verighetele, cineva plânge, ploaia nu se mai oprește, dar nu uita că toate acestea sunt trecătoare și evenimentul va fi unul reușit, și tu un fotograf de nuntă cu experiență.
 20. Distrează-te cât de mult poți, zâmbește, fă uneori haz de necaz, astfel încât nu doar tu să te relaxezi ci și invitații și chiar mirii pe care îi fotografiezi să simtă energia ta pozitivă și să se binedispună.

 POST TAGS: fotograf de nunti, fotograf nunta, fotografii nunta

Conținutul incarcat pe website-ul www.clarstudio.ro, dar si alte materiale prezentate sau trimise prin intermendiul site-ului ce prezintă oferta (catalog, ofertă, sistem online, comunicările interne) sunt proprietatea intelectuală a wwww.clarstudio.ro. Orice încercare de copiere sau fraudă se pedepsește conform legislației în vigoare.