Data publicării: 2020-01-09
Cum să fotografiezi ca un expert un eveniment
O nișă deloc plictisitoare, fotografierea evenimentelor, și capturarea celor mai reușite momente pot fi o adevărată provocare. De la cele mai speciale cum ar fi nunta, la concerte și competiții sportive, ai putea să ții cont de anumite sfaturi, care să te ajute să duci fotografiile la un alt nivel.
Ce presupune fotografierea evenimentelor? Situații cu lumini slabe. Sunt unele când într-adevăr beneficiezi de lumină naturală, de exterior, dar cele mai multe au loc în interior, unde lumina nu te prea ajută. Astfel că va trebui să ții cont de aparatul foto, obiectiv, și tot ceea ce preupune lumina artificială. Cum să alegi cel mai bun aparat foto? Evident pe cel care face cel mai puțin zgomot, și cu cel mai înalt ISO, și evident cu senzori sensibili. Chiar dacă ești tentat să alegi unul cu pixeli mulți, trebuie să ții cont că acesta va face ca formatul să fie mai mare. Nu uita că greutatea aparatului, contează, mai ales că îl vei căra după tine câteva ore.
Obiectiv
Calitatea imaginilor finale, este influențată de tipul de obiectiv. Pe care îl folosești. Ca și sfat ai putea să apelezi la cele de max f/stop 2.8. Dacă vei alege obiectiv de 1.8, vei lăsa lumina să treacă prin aparat și cu cât apertura este mai mare cu atât este mai profund câmpul de focalizare. Atunci când focalizăm un singur subiect, vom realiza o imagine simplificată și plăcută. Ca și lentile poți folosi prime, ART, sunt mai rapide și mai de încredere, dar neapărat trebuie să ții cont de distanță.
Echipamentul de lumină
Pentru orice spațiu închis și întunecat, să aduci cu tine o lumină artificială, este necesar. Unii fotografi optează pentru bliț în timp ce alții pentru lumină continuă.
Baterii și carduri de memorie de rezervă
Pentru a evita orice neplăcere, ia cu tine mai multe baterii, și evident carduri de rezervă pentru a avea mai mult loc pentru a surprinde cât mai multe momente. Un încărcător de mașină, nu este o idee rea, de asemenea.
Folosește AI Servo pentru Canon sau AF-C pentru Nikon, pentru a surprinde rapiditatea clienților tăi, și faptul că se mișcă mereu. Stilul tău este ceea ce contează și ceea ce îți cer clienții, dar este foarte important să îți fixezi setările înainte de eveniment.
Asta te face un fotograf profesionist. Un dialog deschis între tine și client, este cheia pentru a face cele mai reușite fotografii, și toată lumea să fie mulțumit. Ceea ce trebuie să îi întrebi este:
Nimeni nu dorește să fie dezamăgit pentru că a apărut o eroare de comunicare, astfel că cel mai bine este să stabilești toate detaliile, să lămurești totul de la început. Asigură-te că ai înțeles și tu și clientul ce oferi, ce se cere, care sunt așteptările.
O listă a imaginilor pe care să le captezi, este utilă pentru a nu omite nimic. Fie că e o zi de naștere, sau un concert, un astfel de tabel, te ajută să te organizezi mai bine. Clientul va ști la ce să se aștepte de la tine, și tu vei oferi exact ceea ce ai listat. Evident, clientul știe care sunt limitele, serviciile pe care tu le oferi, și astfel nu va avea alte pretenții. Neapărat să ții cont, să adaugi dacă el dorește încă ceva, și să nu uiți detaliile. Dacă există un organizator, întreabă-l de persoanele importante, ori de invitații speciali pe care nu trebuie să îi uiți. Fii atent la detalii, la momentele cheie, căci astfel de evenimente se întâmplă o singură dată.
Footografiile formale sunt necesare pentru evenimente (zi de naștere ori nunți). Dar nu uita de momentele candide, adică acele instantanee, pe care nu le poți încadra, și care vor înfrumuseța albumul foto. Acestea exprimă personalitate și vibrație, sunt cele pe care uneori clientul le va aprecia mai mult. Evident vei evita cele în care cineva mestecă sau face o grimasă, cele șterse, ochii roșii, sau o dispută.
Înainte de eveniment, dacă este posibil, fă poze locației (restaurant, sală de evenimente), aranjamentelor de pe masă, și altor detalii care înfrumusețează o bună organizare a evenimentului. Acestea sunt necesare și importante pentru a dezvolta povestea. Chiar dacă numeroși clienți uită de acestea, este util, plăcut și de apreciat ca tu să nu uiți, mai ales că ei, cu siguranță au cheltuit destul de mult pe aceste detalii.
Un foarte bun sfat de luat în considerate, pentru a fi protejat de anumite persoane care își doresc banii înapoi, din motive nu bine întemeiate, este să te asiguri printr-un contract. Acesta, de preferat, să fie întocmit de un avocat, care știe toate situațiile prin care poți fi atacat, și deci să poată menționa în contract toate acestea.
Așa cum se spune dacă ajungi la timp, ai întârziat. La astfel de evenimente, asigură-te că ești cu un pas înainte, și deci mergi mai repede! Sfatul aprobat de profesioniști este, cu o jumate de oră, înainte, pentru a găsi loc de parcare, să-ți pregătești echipamentul, să vorbești cu clienții, să verifici spațiul, și ceea ce este în jurul acestuia, să verifici lumina, din interior, și așa mai departe. Dacă prima impresie este punctualitatea, fii sigur, că începutul este unul pozitiv.
Chiar dacă nu ești invitat, asta nu înseamnă că poți purta ce haine dorești. Unul din modurile în care arați că ești profesionist, este și prin îmbrăcăminte. De exemplu, dacă ești la o nuntă, îmbracă-te mai formal, nu în blugi rupți, ori cămașă înflorată. Fiecare eveniment, are stilul său, și neapărat, întreabă și clientul, dacă are vreo pretenție în acest sens. Nu știi niciodată pe cine întâlnești la eveniment, pot fi chiar viitorii tăi clienți.
Pentru a evita unele neplăceri cu invitații, trebuie să ții cont și de anumite sfaturi legate de aceștia:
Conținutul incarcat pe website-ul www.clarstudio.ro, dar si alte materiale prezentate sau trimise prin intermendiul site-ului ce prezintă oferta (catalog, ofertă, sistem online, comunicările interne) sunt proprietatea intelectuală a wwww.clarstudio.ro. Orice încercare de copiere sau fraudă se pedepsește conform legislației în vigoare.